Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ


Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι.

Η περίοδος που περνάμε εδώ και δύο  χρόνια περίπου, παρουσιάζει φαινόμενα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε κοινωνικό, τα οποία ,για τους περισσότερους, ίσως να είναι και πρωτόγνωρα.


Πραγματοποιήθηκαν  και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται γεγονότα τα οποία, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, δεν μπόρεσε ή για να γίνω πιο κατανοητός δεν είχε την τόλμη και την θέληση, να τα πιστέψει.

Ορισμένοι άνθρωποι της κοινωνίας, είχαν μιλήσει γι΄αυτά τα γεγονότα, πολύ πριν πραγματοποιηθούν, εισπράττοντας ακόμη και το χλευασμό, όλων εκείνων που σαν σκοπό είχαν να αποκοιμίσουν την κοινωνία, για να μην μπορεί να αντιδράσει, όταν και όπως θα έπρεπε.

Είναι γεγονός, το ότι, όσο περνούν οι μέρες, όλα τα ψευδό προσωπεία πέφτουν το ένα μετά το άλλο.  Κανένας δεν πείθετε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που του παρουσιάζουν και όλοι περιμένουν, με μία αγανάκτηση, τις χείριστες, πολιτικές κινήσεις, που έρχονται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, απ΄ ότι θα φανταζόταν κανένας.

Οι περισσότεροι κομματικοί φορείς, προσφέρουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική βοήθεια και για να μπορεί να περνά το ένα μέτρο μετά το άλλο, αλλά και να προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, κυριολεκτικά στην αφαίμαξη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας. Όπως αποδεικνύεται προσφέρουν, αυτή την βοήθεια, έχοντας χάσει, τη στήριξη και το σεβασμό των ανθρώπων οι οποίοι τους εξέλεξαν.

Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, η κύρια αμυντική γραμμή, του πρωτοφανούς πολέμου στα συμφέροντα των πολιτών, είναι η κήρυξη εικοσιτετράωρων ή σαρανταοκτάωρων, απεργιακών κινητοποιήσεων.

Χωρίς όμως να λείπουν και άλλες αντιδράσεις, μάλλον σποραδικές και σπασμωδικές, όπως οι συμβολικές καταλήψεις σε δήμους και υπουργεία, καθώς επίσης και γεγονότα αμαυρώσεων των εθνικών εορτών και ιστορικών επετείων.

Αυτά  τα άμεσα και πρακτικά βήματα  των κινητοποιήσεων που γίνονται και τα οποία, εκτός από αμυντικό, δίνουν και έναν επιθετικό τόνο ενάντια στα μέτρα που παίρνονται. Οι παραπάνω πράξεις εναντίωσης τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από το σύνολο, σχεδόν, της κοινωνίας.

Με σίγουρη πια την απόφαση των κυβερνόντων και του συστήματος, να δείξουν το πιο δικτατορικό τους πρόσωπο προκειμένου να περάσουν τα μέτρα με το «έτσι θέλω», είναι φανερό ότι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να τους αποτρέψει είναι η κοσμοπλημμύρα των όσων θα αντιδρούν και θα διαμαρτύρονται αφού πλέον κανένα «πολιτικό κόστος» δεν τους πτοεί.

 Απορίας άξιο σήμερα, να ματαιώνεται μια παρέλαση στο Ηράκλειο, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, με καθαρή τοπική πολιτική βούληση. Επειδή κάποιους ο εγωισμός τους ή τα μικροκομματικά   συμφέροντα τους, δεν τους αφήνουν να δουν το αυτονόητο, ότι εξέπεσαν της αποστολής τους, στα μάτια της κοινωνίας.

Όταν όσοι κάνουν αντίσταση και αγώνα και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, εκτός από τον θυμό, την οργή και την αγανάκτηση, τα οποία έχουν αδιαμφισβήτητα. Αποκτήσουν  θέληση και αποφασιστικότητα τότε τι θα γίνει;

Θα πρέπει να σκεφτούν, πολύ καλά οι όποιοι υπεύθυνοι, να δώσουν το σύνθημα στις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν αλλά και τα όποια σχέδια και προβοκατόρικες λύσεις, έχουν στα σκαριά, θα πρέπει και πάλι να σκεφτούν αν θα τις εφαρμόσουν.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η ταξική συνειδητοποίηση των ανθρώπων, δεν αποτελεί γραμμική συνάρτηση του χρόνου, έχει «ελάχιστα» , περιόδους «σταθερότητας» μα έχει και «μέγιστα» τα οποία μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στις προσδοκίες όλων μας.

Με την ευχή να επέλθει τάχιστα, η ειρήνη και η ανάσταση στις καρδιές μας αλλά και στον τόπο.

Γόρτυνα 25/03/12 ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ