Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ



Σε κάποιο προηγούμενο, άρθρο είχα γράψει τη θα συμβεί, όταν αυτός ο λαός, ο αγανακτισμένος και οργισμένος, από τις αδικίες που έχει υποστεί εδώ και δύο μισή χρόνια περίπου, αλλά και από τα ψέματα και τους εκβιασμούς που είχε δεχτεί, από εκείνους που καπηλεύτηκαν και καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του. Θυμάμαι ότι είχα γράψει. Τι θα συμβεί, όταν αυτός ο λαός, μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση του σε απόφαση.  
    

Ο λάος αυτός αποφάσισε και μίλησε!.. Μίλησε καθαρά και χωρίς περισπασμούς!..  Έδωσε την τιμωρία σε όλους εκείνους τους υπερκομπορήμονες και αλαζόνες πολιτικούς , που άλλοι είδαν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται και άλλοι να μένουν εκτός Βουλής!

Και υπήρξε μεγάλη αλαζονεία. Από τους κομπασμούς του κ. Βενιζέλου μέσα στη Βουλή εναντίον του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι ο ουσιαστικός θριαμβευτής των εκλογών, αφού το κόμμα του έγινε Αξιωματική Αντιπολίτευση (!!) ενώ ο Αρχηγός του ΠαΣοΚ έπαθε σοκ όταν κατάλαβε ότι το κόμμα του να κατακρημνίζεται στην τρίτη θέση με ένα ποσοστό που ντρέπεται κι ο ίδιος να το δει!

Αλαζονεία επέδειξε και το ΚΚΕ. Η άρνηση της κας Αλέκας Παπαρήγα να ηγηθεί κυβερνητικού σχήματος, που πρότεινε προεκλογικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας, την οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια της πρωτοκαθεδρίας της Αριστεράς!

Αλαζονεία και υπερφίαλο εγωισμό επέδειξε και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, που αποκαλούσε «Τρελαντώνη» τον κ. Σαμαρά μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ο ίδιος για να επιβιώσει πολιτικά επιστράτευσε … «λαμπερά ονόματα» της «σόουμπιζ» αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αντί να είναι εντός,, οδηγήθηκε εκτός Βουλής!!

Ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης, δυστυχώς, είναι και ο κ. Αντώνης Σαμαράς! Ο άνθρωπος που πλήρωσε ακριβά το λάθος του να αλλάξει την αντιμνημονιακή ρητορική του, η οποία του εξασφάλιζε άνετη εκλογική νίκη με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, και να συγκυβερνήσει με το ανεκδιήγητο ΠαΣοΚ του «εξαφανισμένου» πλέον κ Γ. Παπανδρέου! Η «πύρρειος νίκη» του στις χθεσινές εκλογές όχι μόνον δεν του έδωσε αυτοδυναμία, αλλά –πολύ φοβούμαι- θα δρομολογήσει αλλαγές όχι τόσο ευχάριστες για τον ίδιο!

Αναντίρρητα υπήρξαν και εκπλήξεις!.. Μεγάλες εκπλήξεις!... Το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να γίνει ο μεγάλος μαέστρος αυτός των εκλογών, απέδειξε ότι ο άνθρωπος ήξερε να παίζει πολύ καλά στην εκλογική σκακιέρα κάνοντας συνεχώς κινήσεις «ματ» στον κ. Βενιζέλο μέσα στη Βουλή. Οι διαξιφισμοί του με τον σημερινό (και παραπαίοντα, πλέον) ηγέτη του ΠαΣοΚ μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα μείνουν στην ιστορία.

Το ίδιο συνέβη και με το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος, αν δεν έκανε τρία στρατηγικά λάθη, που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί του (υπόθεση Αιμίλιου Λιάτσου, δηλώσεις περί παιδείας και περίεργες συναλλαγές με τον κ. Καζάκη), σίγουρα θα ήταν το πρώτο κόμμα!!

Η αλαζονεία πληρώνεται. Και τούτο γιατί κανείς πολιτικός αρχηγός δεν κατάλαβε, ότι η αλαζονεία μοιάζει με τον άνθρωπο που περπατάει με ξυλοπόδαρα. Νομίζει ότι είναι ψηλός, μα εύκολα γκρεμίζεται!..

Αναμφίβολα ο μόνος κερδισμένος απ’ αυτές τις εκλογές είναι ο ελληνικός λαός. Ένας λαός, περήφανος μα και φιλότιμος, ένας λαός που από την αρχή γνώριζε πως δεν έφαγε τίποτα και από κανένα και ότι έχει κάνει, το έχει κάνει στην συντριπτική του πλειοψηφία με τον ιδρώτα του, ένας λαός που η ιστορία του έχει δείξει πως δεν σηκώνει εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα, ένας λαός, που έστειλε το μήνυμα σε Έλληνες και ξένους (Μέρκελ, Σόϊμπλε, Τόμσεν, κλπ) ώστε να του «λασκάρουν» τη θηλιά, που του έβαλαν στο λαιμό με το Μνημόνιο εδώ και 2,5 χρόνια περίπου. Είναι ο υπερήφανος αυτός λαός που κάποιοι τον πρόδωσαν, τον εξευτέλισαν και τον ταπείνωσαν, ώστε να μη μπορεί ν’ αναπνεύσει, να ανασυγκροτηθεί και ν’ αρχίσει την ελεύθερη και ανεξάρτητη (ανα)δημιουργία του.



Γόρτυνα 07/05/12  Π ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.