Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι.

Χαίρεται.

Αρπάζω την ευκαιρία, από την αυριανή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην φτώχεια, να πω, μερικές σκέψεις. Τούτο το χρόνο, οι Έλληνες, σίγουρα θα «γιορτάζουν» τη μέρα αυτή, και μάλιστα, με το παραπάνω, βλέπεται είναι καθ ολοκληρία αφιερωμένη σε εμάς, φέτος  οι πολιτικοί, άρχοντές και φορείς, υπάρχει περίπτωση και να πραγματοποιήσουν δηλώσεις και υποσχέσεις για εξάλειψη του φαινομένου της φτώχειας το όποιο και ζούμε, τόσο μα τόσο βαριά μέσα πάνω στο δέρμα μας, στην ζωή και την ψυχή μας.

Άλλοι ίσως το πάνε και λίγο πιο μακριά, μπορεί να τονίσουν και μάλιστα με καμάρι, ότι πέτυχαν σήμερα όλοι οι Έλληνες να είναι ίσοι, να μην είναι απλώς φτωχοί, αλλά να είναι Εξαθλιωμένοι.

Αγαπητοί μου, για μια εξαθλίωση μιλάμε πια. Αυτά είναι τα αποτελέσματα, δυστυχώς μιας πολιτικής και ενός τρόπου σκέψεις, ανθρώπων, που οδήγησαν στην οικονομική ύφεση, την φτώχεια και την ανέχεια την κοινωνία.
Που δεν χτύπησε μόνο τα σπίτια των φτωχών και των πολυμελών οικογενειών, αλλά και τα σπίτια εκείνων που μέχρι σήμερα δεν είχαν σκεφτεί και φανταστεί, ότι θα ερχόταν καιρός που περνούσαν μια τέτοια δοκιμασία, αλλά πολλές φορές, μπορώ να πω, ότι στήριζαν και φιλανθρωπικές δράσεις ενάντια στη φτώχεια.

 Αν δούμε λίγο στο πρόσφατο παρελθόν, διαβάζοντας τις κατά καιρούς μελέτες και έρευνες, ειδικών επιστημόνων, για την φτώχεια, θα δούμε, ότι  το 2007 σε  έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research σε συνεργασία με το London school of Economics για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομίας, οι Έλληνες για να πάψουν να ανήκουν στην κατηγορία των Φτωχών, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες τους, θα πρέπει να είχαν μηνιαίο καθαρό εισόδημα κατά άτομο, το ποσό των 933,70€ τότε, πριν από έξει χρόνια.

Τώρα έξη χρόνια μετά, με τις μειώσεις όλων των εισοδημάτων, την χαρατσοκαταιγίδα και την αλόγιστη και υπερβολική, αύξηση όλων των τιμών σε είδη, βασικά και πρώτης ανάγκης, αλλά και υπηρεσίες, το ποσό θα πρέπει να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Όμως και το αναφέρω με μια πικρία αυτό, δυστυχώς σήμερα δεν μιλάμε πια για τους Φτωχούς Έλληνες του τότε, αλλά για την Εξαθλίωση των Εξαθλιωμένων Φτωχών Ελλήνων.

Σήμερα η νέα τάξη των Ελλήνων, που ζουν χωρίς δουλεία, χωρίς Γιατρό και Φάρμακα- καταβάλλοντας τεράστιες εισφορές στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία-, χωρίς επιδόματα, με μισθούς -εάν πληρώνονται- και συντάξεις που αποτελούν τα ψυχουλάκια που πέφτουν από το τραπέζι των μεγάλων που φροντίζουν πάντα τις τύχες του τόπου και των ανθρώπων και που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης της οικογένειάς τους.

Που παλεύουν να διατηρήσουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους, διαπιστώνοντας συγχρόνως , ότι αποτελούν την Νέα Κοινωνική τάξη του χωρίς αύριο και δίχως μέλλον.

Έχω την γνώμη, αλλά και την πεποίθηση, ότι η μοιρολατρία σε εμάς τους Έλληνες, δεν μας ταιριάζει, η Ιστορία μας αυτό μας έχει δήξει πολλές φορές.
Η ανοχή η οποία και  δείχνουμε σ' όλους αυτούς που αποφασίζουν για μας, αλλά χωρίς εμάς, με μια γεωμετρική πρόοδο δεν μας οδηγεί απλά στην Εξαθλίωση αλλά στην κακομοιριά.  

Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχυριστείτε διαβάζοντας τις παραπάνω σκέψεις, κάποιος μπορεί ,να ισχυριστεί ότι διακατέχομαι από Κοινοβουλευτικό Ρατσισμό. Σας πληροφορώ όμως πως όχι, απεχθάνομαι το ρατσισμό και καταδικάζω την βία άπου όπου και αν προέρχεται.  Πιστεύω πολύ, στο πολίτευμα μας, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και στην καθημερινή συμμετοχή του πολίτη στα κοινά.

Δεν πιστεύω όμως, και απεχθάνομαι την Κοινοβουλευτική Δικτατορία και τον Κοινωνικό Κανιβαλισμό που εφαρμόζουν οι κουστουμαρισμένοι  ανθρωποφάγοι  σήμερα στον τόπο μας.
Σήμερα, 17η Οκτωβρίου Παγκόσμια μέρα της Φτώχειας  γιορτάζουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί είναι Εξαθλιωμένοι.
Γιορτάζουν όμως και οι πολιτικοί, άρχοντες και φορείς, γιατί και αυτοί είναι φτωχοί. Φτωχοί από Ιδανικά, αρχές,  Αξιοπρέπεια και Πατριωτισμό.
Είναι πλούσιοι όμως από Παχυδερμισμό, καρεκλοκενταυρισμό  και εξουσιομανία.

Χρόνια μας πολλά λοιπόν

Γόρτυνα 17/10/2013

Πατήρ Δήμητριος.